WAAROM POWERPOINT PRESENTATIES ECHT ZÓ 2002 ZIJN + EEN ALTERNATIEF

Als je met regelmaat naar presentaties kijkt of ze geeft, dan weet jij als geen ander dat de sheets die je gebruikt je verhaal kunnen maken of breken. De aandacht vasthouden en je luisteraars echt boeien wordt een eitje met een goede presentatie. Inmiddels is het 2019 en bestaan er genoeg tools om jouw presentatie naar een hoger level te tillen en je verhaal helemaal te rocken. We leggen je hieronder uit waarom PowerPoint meestal niet de beste optie is en wat een geweldig alternatief is om een killerpresentatie te maken.

Platte en saaie templates

Natuurlijk zijn er mensen, en zelf bedrijven, die prachtige dingen kunnen maken met PowerPoint. Het probleem: die zijn bijna op twee handen te tellen. De meeste PowerPoint gebruikers hebben te weinig kennis van de mogelijkheden die het programma biedt en gebruiken de ietwat saaie en basic templates. Hierin zetten ze hun tekst, voegen enkele afbeeldingen toe en passen misschien nog een kleurtje aan. Wat je dan krijgt zijn de zeer herkenbare PowerPoint sheets met bulletpoints en een afbeelding. Niet heel spannend toch? Je krijgt dan een presentatie die je verhaal geen eer aan doet, zonde!

Het beste alternatief voor PowerPoint

PowerPoint ga jij vanaf nu nooit meer openen natuurlijk, maar we horen je denken: welk programma kan ik nog wel gebruiken om een presentatie te maken? Canva it is! Dit online programma heeft een gratis en een betaalde versie. Met de gratis versie kom je voor het maken van presentaties al een heel eind. Je kunt kiezen uit prachtige templates, gesorteerd op onderwerp en doel van je presentatie, die je zelf vervolgens kunt invullen en aanpassen. Het voordeel van deze templates is dat ze er allemaal supermodern uit zien en allesbehalve saai zijn. Natuurlijk kun je ook helemaal from scratch beginnen en je presentatie zelf bouwen. Naast het gemak is er nog een groot voordeel; de templates hebben een basic inhoud die je een leidraad geven om je verhaal te doen en geven je veel creatieve inspiratie. Het was nog nooit zo makkelijk om je verhaal professioneel, to the point en aantrekkelijk te presenteren. En als je presentatie af is, kun je makkelijk kiezen of je een fancy overgang wil gebruiken naar de volgende slide of het juist basic wil houden.

In the wolk

Tot slot kun je presenteren vanuit de cloud van Canva. Nooit meer gedoe met usb-stickjes of je presentatie doormailen van tevoren, maar simpelweg overal inloggen en je presentatie rocken.

Conclusie

Een PowerPoint presentatie maken moet je of helemaal goed doen of helemaal niet. Zoek je een alternatief voor PowerPoint dat makkelijk een profi presentatie neerzet, dan is Canva je antwoord. En denk je ‘Pfffff, ik heb überhaupt geen zin om een presentatie te maken’, dan doen wij het voor je. Wij vinden het tof en verwerken jouw verhaal zó in Canva. Koffie? koffie@missbusiness.nl of een belletje naar 0103074125. Adios!
Geen reacties.

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.