DIT IS HOE JOUW WEBSITE ZEKER GAAT SCOREN MET SEO
Google ranking en SEO, het lijkt soms wel een sappig moddergevecht om met de relevante trefwoorden aan de top te staan van de eerste Google pagina. Maar hoe werkt die Google ranking nou eigenlijk? Wat moet je doen op je website qua SEO hoog te laten eindigen en wat moet je vooral niet doen? Miss Business geeft je een paar ‘must-do’s’ die je gaan helpen om je website hoog te laten scoren in Google.

Zo werkt het wel

1. SEO heeft vooral te maken met de relevantie, hoeveelheid én de actualiteit van de content op jouw website.Als het gaat op relevantie is het belangrijk om termen te gebruiken die jouw potentiële klant zou kunnen Googelen. Minimaal 1 maal per week iets posten op de website om de hoeveelheid en de actualiteit van de website op peil te houden wordt ook aangeraden. Dit kan bijvoorbeeld door wekelijks een blog te posten op jouw website.

De behoefte van jouw bezoekers en dus hun gedrag op jouw website is nooit altijd hetzelfde. Het nieuws, feestdagen en zelfs het weer hebben invloed op wat jouw doelgroep nodig heeft op jouw website. Speel daar dus vooral op in. Hoe relevanter en actueler jouw website, hoe groter de kans dat je bezoekers relevante pagina’s vinden.

3.Google geeft de voorkeur aan pagina’s die gefocust zijn op 1 duidelijke niche. Hierdoor trekt de pagina een specifieke doelgroep, die eerder geneigd is om te reageren, wat weer voor sterke content zorgt en een seintje geeft aan Google dat jouw pagina precies is wat er gezocht wordt. Dit verbetert de ranking op Google. Hoe meer interactie ook via social media, hoe beter jouw website zal ranken.

4.Je bezoekers een lekkere klantbeleving geven is ook echt key. Hierbij kun je denken aan dingen zoals: de snelheid van de laadtijd van de website, hoe mobielvriendelijk jouw website is, hoe strak en duidelijk de pagina’s zijn gerangschikt en of je website je doelgroep echt aanspreekt.

5.Tot slot zit SEO ook echt in de details. Zorg dat je start met een uitgebreid zoekwoordenonderzoek, dat de teksten professioneel geschreven zijn en de zoektermen op een natuurlijke wijze verwerkt zijn, zonder dat er kromme zinnen voorkomen. Geef je afbeeldingen en video’s de juiste zoektermen mee, want Google kan geen afbeeldingen of video’s lezen.
De meest heldere conclusie: aan de top komen met SEO vraagt inzicht, werk, dedicatie en een tikkeltje geduld.

Zo werkt het niet

1.Je kunt NIET de eerste rank op Google kopen met SEO. SEO werkt namelijk op een natuurlijke manier. Dus zolang jouw website content actueel, relevant en frequent is, komt en blijft jouw website op de eerste Google pagina staan. Met regelmaat krijgen we het verzoek om ‘even’ te zorgen voor een betere ranking. Dat werkt niet zo. SEO is geen knopje indrukken en klaar. SEO = geduld en toewijding. 2.Het heeft geen zin om tig pagina’s aan te maken en daar continu dezelfde zoekwoorden in te plaatsen. Google is namelijk slimmer dan je denkt en rekent jouw website af op de hoeveelheid tijd die bezoekers daar besteden. Als je bezoekers na de eerste klik direct weer afhaken, is dat een seintje aan Google dat je website of pagina niet relevant is, waarmee je keihard wordt afgestraft. Focus dus meer op inhoud dan op zoveel mogelijk zoekwoorden in je teksten proppen. 3.Zorg dat je op de hoogte bent van de eisen die een zoekmachine stelt. Met regelmaat zien we verouderde SEO-technieken op websites die wij upgraden naar een goed vindbare website. Zonde, want wat drie jaar geleden goed werkte, werkt nu niet meer zo. Het is dus belangrijk om je te blijven verdiepen in de werking van SEO.

Slimmerik

Nou snappen wij uiteraard dat jij je kostbare tijd niet gaat besteden aan zulke zaken. Jij bent slim en focust je op waar jij goed in bent. En daarom bel je ons om je SEO te fiksen op 010-3074125 of mail je naar koffie@missbusiness.nl. Slimmerik!

Geen reacties.

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.