Drie grote veranderingen in online marketing en hoe je ze in je voordeel gaat gebruiken
Het is geen verrassing dat de online wereld razendsnel verandert. Wij als marketeers worden keer op keer uitgedaagd om mee te gaan met de nieuwe veranderingen. We kunnen met zekerheid zeggen dat wij als online marketeers ons geen dag zullen vervelen. Zeker niet met deze 3 grote veranderingen in online marketing op komst!

Instagram: de swipe-up functie verandert in een linksticker

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt; je bent lekker stories aan het kijken op Instagram en ziet iets leuks voorbijkomen. Je klinkt op de swipe-up button om snel naar de juiste website te gaan. Deze functie was ideaal influencers, inspirators en content creators. Maar helaas, al die moeite die je gedaan hebt om de swipe-up functie te krijgen, gaan (bijna helemaal) verloren. De swipe-up functie is veranderd in een link sticker. Deze verandering heeft een aantal voordelen en die hebben we op een rijtje gezet voor je:

1. Met de linksticker heb je extra creatieve controle. Je kunt hem namelijk overal in je story plaatsen waar jij maar wil

2. Hierdoor krijgen je verhalen meer structuur

3. Met de linksticker creëer je meer betrokkenheid met jouw volgers.

De linksticker is ook makkelijk in beeld te plaatsen, waardoor het duidelijker wordt voor je volgers dat er een link te vinden is. Zo nodigt het uit om sneller door te klikken op de link. Dat is natuurlijk ideaal. Deze verandering valt uiteindelijk best positief uit.

Wie krijgen er linkstickers?

De swipe – up functie is nu alleen nog beschikbaar voor accounts met meer dan 10.000 volgers. De kleine bedrijven die nog geen 10.000 volgers hebben, vragen zich af of zij nu ook gebruik kunnen gaan maken van de linksticker. Instagram laat ons weten dat ze nog steeds bezig zijn met testen en evalueren, voordat ze meer mensen toegang willen geven tot deze nieuwe functie op het gebied van online marketing. Dus wees niet getreurd, er is nog hoop. Vanaf 30 augustus is de swipe – up functie met pensioen en komt de linksticker daarvoor in de plaats.

Onveilige linkjes

Met elke verandering op social media worden mensen steeds kritischer. Vooral als het gaat om veiligheid op social media. Veel social media gebruikers maken zich al zorgen om misbruik en spam als iedereen toegang krijgt tot de linksticker. Met linkjes kun je namelijk ook hele andere intenties hebben. Via e-mail worden regelmatig linkjes gestuurd waarmee je accounts overgenomen worden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat dit ook met de nieuwe linksticker gaat gebeuren. Instagram laat weten dat veiligheid en integriteit de nummer 1 focus is en zal blijven. De focus voor jou ligt dus alleen nog op het personaliseren van jouw linksticker!

De IOS 15 update komt eraan!

Online privacy is de laatste jaren een hot topic geworden in online marketingland. Er gaan verschillende discussies in de rondte over hoe belangrijk onze online privacy precies is. Nu komt de vraag: hoe speelt iOS 15 hierop in en wat betekent deze verandering in online marketing voor ons als online marketeers?

Wat brengt deze verandering ons?

Voor de e-mailmarketeers zal er veel veranderen. Ik hoor je al denken ‘met welke nieuwe verrassingen komt Apple nu weer?’ Want na de grote IOS 14 update zijn wij marketeers huiverig, omdat de impact groot was.

Dus, wat er gaat veranderen met de IOS 15 update:

1. Gebruikers krijgen nu beter toegang tot hun gegevens. Ze kunnen hun gegevens makkelijker controleren en beheren.

2. Mail Privacy Protection blokkeert afzenders om onzichtbare pixels te gebruiken die informatie over de gebruiker verzamelen

3. Intelligent Tracking Prevention wordt nog sterker door ook het IP-adres van de gebruiker te verbergen voor trackers. Dit betekent dat er niet zomaar een profiel opgebouwd kan worden van een gebruiker.

4. Met App Privacy Report kunnen gebruikers zien hoe vaak elke app de eerder verleende toestemming heeft gebruikt voor toegang tot hun locatie, foto’s, camera, microfoon en contacten in de afgelopen zeven dagen.

5. Gebruikers kunnen nu ook zien met wie hun gegevens gedeeld worden.

Welke impact hebben deze veranderingen?

Iets waarvan we allemaal zeker zijn als marketeer, is dat Apple onze creativiteit weer op de proef stelt. Door deze verandering op online marketinggebied, gaat de openrate bijvoorbeeld veranderen. E-mailmarketeer zullen dus andere data moeten gebruiken als ondersteunende data om resultaten goed te kunnen meten. De update dwingt ons om de krachten van verschillende kanalen te bundelen om tot nieuwe inzichten en resultaten te komen. Iets wat we niet moeten vergeten, is dat online marketeers veerkrachtig en zeer flexibel zijn, want de digitale wereld verandert altijd in een rap tempo. Dus deze grote veranderingen kunnen wij als online marketingbureau zeker aan!

Google Ads: uitgebreide tekstadvertenties gaan verdwijnen

De laatste grote verandering in online marketing heeft te maken met Google ads. De manier waarop mensen zoeken naar informatie en spullen verandert constant. Voor jou als ondernemer is het enorm belangrijk om goed vindbaar te zijn. Dit doen we natuurlijk met onze goede vriend, Google. Google houdt het zoekgedrag per minuut in de gaten. Op basis daarvan is door Google besloten om de uitgebreide tekstadvertenties eind juni 2022 niet meer aan te bieden.

Het alternatief: responsive tekstadvertenties

Een responsive search ad is een advertentie met flexibele onderdelen. Als adverteerder krijg je de mogelijkheid om 15 koppen en 4 beschrijvingen toe te voegen. Het slimme algoritme van Google test zelf welke koppen en beschrijvingen het best werken voor bepaalde zoekopdrachten en laat die zien in de Google zoekmachine.

Welke voordelen hebben responsieve advertenties?

Je wordt eigenlijk gedwongen om alles over te laten aan een algoritme. We begrijpen dat dit in eerste instantie spannend klinkt. Welke pluspunten deze verandering in online marketing daadwerkelijk heeft, hebben we voor jou uitgeplozen.

Responsieve advertenties:

1. zijn flexibele advertenties. Deze advertenties worden automatisch aangepast aan de breedte van het apparaat waarop de advertentie getoond wordt. Zo hoef jij nog alleen na te denken over welke boodschap je wil vertellen.

2. Nemen de A/B testen over. Google mixt alle koppen en beschrijvingen en match de best presterende met elkaar. Dat scheelt jou enorm veel tijd.

3. Door te testen met verschillende koppen en beschrijvingen, bereik je meer potentiële klanten dan met de uitgebreide vaststaande tekstadvertenties.

4. Met responsive ads kun je makkelijker met verschillende veilingen mee concurreren. Op deze manier kun je meer klikken en conversies ontvangen. Altijd goed!

Advertentie sterkte is er voor de online marketeer!

We weten dat het heel lastig is om te achterhalen wanneer advertenties de juiste hoeveelheid informatie bevatten. Onze beste vriend Google laat ons natuurlijk niet in de steek en introduceert een nieuwe toevoeging, namelijk de ‘advertentie sterkte’. Met de advertentie sterkte kun je gemakkelijk van te voren inzien of de advertentie goed genoeg is, aan de hand van relevantie, kwantiteit en diversiteit van je tekst. Nog een kleine verandering in online marketing die er binnenkort aan zal komen, eentje die het ons een stukje makkelijker zal maken.

Say goodbye to the old and hello to the new!

Geen reactie’s

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.