HOE WERKT INFLUENCERMARKETING EN IS HET IETS VOOR ONS?
Je ziet ze overal: social media influencers. Ze willen graag je producten of diensten promoten onder hun duizenden fans, maar willen daar natuurlijk wel iets voor terug.. Zijn ze ook zo handig voor jouw bedrijf als ze lijken? En is jouw bedrijf geschikt voor deze vorm van marketing? Miss Business vertelt in deze blog alles over hoe influencermarketing werkt, hoe je het kunt inzetten en vooral wat het je bedrijf kan brengen.

Hoe werkt influencermarketing?

Influencermarketing is het samenwerken met zogeheten influencers, bekende mensen met veel volgers en invloed op social media, om jouw product te marketen en te verkopen. Influencermarketing is handig voor nieuwe bedrijven, nieuwe producten, nieuwe trends en producten met ware potentie. Het genereert namelijk makkelijk en snel naamsbekendheid. Influencer marketing is dus een vorm van marketing waarin je als bedrijf de topmensen die invloed hebben op jouw potentiële klanten benadert en daar een samenwerking mee aangaat. Deze vorm van marketing wordt sowieso makkelijk ingezet door bedrijven die gericht zijn op consumenten, maar ook als je B2B-minded bent is influencermarketing heel slim en succesvol. Niet alleen kun je succesvolle ondernemers, entrepeneurs en uitvinders benaderen, ook bedrijven staan vaak open voor samenwerkingen. Zo is het schrijven van een gastblog al een simpele, maar effectieve manier van influencermarketing.

Waarom je influencermarketing zou moeten inzetten

Influencers delen jouw content, producten of diensten en dat zorgt ervoor dat er nog meer content wordt geproduceerd in de vorm van video’s, reviews en allerlei andere berichten. Wat volgt is een online olievlek met positieve publiciteit voor jouw product of dienst. Daar krijg je als ambitieus bedrijf natuurlijk een lekkere kriebel van in je buik. Mensen vertrouwen elkaar eerder dan dat ze merken vertrouwen. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat marketingmateriaal dat is samengesteld door mensen (influencers en andere geïnteresseerden), op gruwelijk meer jubelende reacties kan rekenen dan op advertenties over precies dezelfde producten die van bedrijven afkomstig zijn. Er is geen snellere overtuiging bij jouw potentiële klant, als de door influencers besproken producten worden geliket en overstelpt met positieve reacties.

Hoe je influencermarketing kunt inzetten

Ken je doelgroep en jouw niche binnen die doelgroep en ga op een Instagram zoektocht naar influencers die binnen jouw niche opereren. Verkoop je jouw product internationaal, nationaal of alleen lokaal? Als je een lokaal bedrijf bent, focus je dan op influencers die in de buurt opereren en lokale producten en diensten promoten. Een handige tip voor het vinden van lokale influencers op Instagram: zoek op locatie en vind snel de influencers die goed passen bij je product. Als het gaat om influencermarketing is het belangrijk om te weten dat verschillende influencers verschillende prijzen per post vragen. Dit heeft onder andere te maken met het aantal volgers dat ze hebben, het aantal likes en reacties en welke doelgroep deze pagina’s volgen. Er zijn natuurlijk pagina’s met miljoenen volgers maar waarvan de doelgroep bijvoorbeeld veel te jong is voor jouw product. Kosten per post kun je bespreken met de influencer. Wat je kunt doen om het meeste uit elke geïnvesteerde euro te halen is het aanbieden van een vast bedrag en commissie per verkocht product. Dit is ook een extra motivatie voor de influencer om jouw merk serieus te nemen. Limiteer jouw bedrijf niet alleen tot social media influencers, maar denk ook aan ervaren bloggers en vloggers en samenwerkingen met bedrijven met meer naamsbekendheid en een groot bereik. Onderzoek de kanalen waarop jouw doelgroep het meest te vinden zijn en pik die eruit.

Use our influence

Heb je geen idee hoe je een influencer binnen jouw doelgroep kunt vinden en wat je daar verder mee moet? Wij kunnen met veel plezier onze influence inzetten voor jouw influencermarketing. Bel voor koffie op 0103074125
Geen reacties

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.