9 SEO FOUTEN DIE JIJ NIET WIL MAKEN!
Hoe hoog scoort jouw website in zoekmachines? Nog niet hoog genoeg of ben je helemaal niet zichtbaar? Als dit het geval is, is het tijd om je SEO (Search Engine Optimization) eens goed onder de loep te nemen. Veel ondernemers denken dit namelijk volledig onder controle te hebben, maar maken onbewust toch cruciale fouten. En hierdoor vindt bijv. Google ze een stuk minder leuk dan verwacht.

Lekker kopiëren & plakken?

Wees origineel en kopieer niet een gedeelte of de volledige tekst van een ander. Lekker kopiëren, een beetje aanpassen en plakken klinkt misschien als een makkelijke en snelle oplossing, maar zoekmachines straffen dit met een lagere plaats in de zoekresultaten en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.

Website is niet mobielvriendelijk

Wanneer je website geen mobiele versie heeft of niet goed werkt op een mobiel apparaat scoor je ook lager in Google. In deze tijd is een mobile-proof website echt een must en Google ziet je website dan ook als onvolledig wanneer dit niet het geval is.

De verkeerde keywoorden

De perfecte keywoorden gevonden voor jouw business? Goed bezig, maar zijn dit ook de woorden die jouw potentiële klanten gebruiken? Vaak zoeken mensen op hele andere woorden dan dat jij misschien denkt. Daarom is het belangrijk om hier goed onderzoek naar te doen. In Google Adwords en Google Trends kun je je keywoorden opzoeken en de statistieken bekijken.

Te weinig woorden

Gebruik jij vooral korte zinnen en alinea’s op je website en ga je niet echt de diepte in? Zoekmachines zien deze content als minder relevant en kennen hier minder waarde aan toe. Natuurlijk moet het wel in balans blijven, want er is ook niemand die een pagina leest met 30 alinea’s. Zoek dus een goede middenweg en zorg ervoor dat je content boeiend is en de lezer vasthoudt van begin tot eind.

Content en keywoorden zijn niet up-to-date

Check je regelmatig de content en keywoorden op je website? SEO is een never ending story. Je kunt het niet één keer instellen en er vervolgens nooit meer naar omkijken. Zorg dat alle informatie, advertenties en de zoekwoorden regelmatig worden gecontroleerd en zo nodig worden bijgewerkt.

Videocontent

Websitebezoekers vinden niks zo vervelend als video’s waarbij je eerst de reclame moet bekijken, of video’s die in een pop-up verschijnen. En misschien wel de grootste afknapper, video’s die ineens gaat afspelen waardoor je je rot schrikt van het geluid en nergens kunt vinden hoe het stopt. Alle drie de situaties vergroten de kans op wegklikken terwijl je juist je websitebezoekers zo lang mogelijk wilt vasthouden. Ga nu niet meteen al je video’s verwijderen van je site want Google beloond je ook weer voor videocontent, maar zorg dat ze op een goede plek staan en af te spelen zijn wanneer de bezoeker daaraan toe is.

Brokenlinks

Niks is zo vervelend als linkjes die nergens naar verwijzen, niet clickable zijn of doorlinken naar de 404-pagina. Zorg daarom altijd voor een link-check wanneer je oude content verwijderd. Hier zijn online genoeg tools voor te vinden. Brokenlinks lijden vaak tot een hoog bouncepercentage en laat dat nou net zijn wat Google niet zo leuk vindt aan een website!

Indexeren van zoekmachines staat uit

Je website laten indexeren is misschien wel het allerbelangrijkste als het gaat om SEO. Wanneer deze functie uitstaat zal geen enkele zoekmachine jouw website oppikken, laat staan indexeren en laten zien in de zoekresultaten. Tijdens het bouwen van een website zetten webbouwers deze functie vaak uit, omdat het nog geen zin heeft om deze te laten indexeren. Het is alleen wel van belang dat ze de functie weer aanzetten zodra de website klaar is. Check dit dus altijd bij oplevering!

Geen professional ingeschakeld

SEO is misschien wel het belangrijkste, maar ook het meest ingewikkelde onderdeel van je online marketing strategie. Veel ondernemers proberen maar wat en kijken of dat effect heeft. Dit is niet alleen zonde van je tijd, maar ook van je budget. Daarom is het helemaal niet gek om een SEO professional in te schakelen en deze je te laten helpen. Maak jij je schuldig aan één of meerdere van bovenstaande fouten? Geen zorgen, fouten maken is menselijk. Alleen zorg er vanaf nu voor dat je deze fouten niet opnieuw maakt! Iets met een ezel en een steen… 😉 Je mag ons altijd bellen voor een afspraak dan kijken we alles na en zorgen wij voor die SEO BOOST!
Geen reacties.

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.