Zo gebruik je inhaakdagen; do’s en dont’s om succesvol je inhaakkalender te gebruiken

Wist je dat social media posts die inhaken op bijzondere dagen of momenten, gemiddeld drie keer vaker gedeeld worden dan gewone posts? Niet zo raar, ze sluiten vaak naadloos aan bij de belevingswereld van jouw volger. We vertellen je twee simpele do’s en twee simpele dont’s voor het gebruik van inhaakdagen in onze nieuwste blog.

Wat is een inhaker?

Een inhaker is een marketinguiting die inspeelt op de actualiteit in de breedste zin van het woord. Denk bijvoorbeeld aan een landelijke feestdag, een bijzondere gebeurtenis, een trend of een evenement dat raakvlakken heeft met jouw organisatie. Inhakers worden steeds populairder op social media en geven het bereik en imago van jouw merk een positieve boost. Waarschijnlijk ken je ze wel van de grote jongens in marketingland; Bol.com, Hema en CoolBlue staan bekend om hun geniale inhakers en scoren daar prachtige resultaten mee.

Zo zet je inhakers het beste in:

1 Een goede inhaker doet iets met de emotie van je volger en zorgt voor minimaal een glimlach. Hiervoor hoef je geen komiek van de bovenste plank te zijn, maar een oprecht leuk, vertederend, grappig of gevat bericht zorgt voor een smile. Zodra mensen die smile hebben, voelen ze zich al meer verbonden met je merk. 

2: Een beetje creativiteit en originaliteit is erg welkom. Als je wil dat een inhaker écht iets doet, pak dan even de tijd voor een korte brainstorm tijdens een bakkie. Vind je dat lastig, schakel hulptroepen in. 5 minuten sparren met een collega kan al genoeg zijn om op een leuk idee te komen. Onthoud vooral dit: als jij er al niet om kunt lachen, zal je volger dat zeker niet doen!

Kan inhaken ook fout gaan?

  Ja. Hoe erg je ook je best doet; een inhaker die de plank heel erg mis slaat of een account dat aan elkaar hangt van de inhakers, bereikt het tegenovergestelde van wat je wil bereiken met inhaken. De twee dingen die je absoluut niet moet doen zijn daar al mee genoemd. Zorg dat je inhakers écht relevant zijn en aansluiten bij je branche en doelgroep en zorg ervoor dat je content afwisselt. Beter 5 knettergoede inhakers in een jaar, dan 25 slechte, waarmee je je fans kwijt raakt. Jat ook geen inspiratie elders. Je wilt geen Rumag worden waarbij het succes afhankelijk is van content die is bedacht door een ander. Je kunt natuurlijk wél elders inspiratie op doen  en daar dan je eigen brein nog eens op loslaten.

Conclusie

  Inhaken is superslim en zorgt voor binding met je volgers, mits je passend en creatief inhaakt. Zo wordt social media marketing inzetten een activiteit die iets tastbaars oplevert. Geen zin of geen tijd? Wij haken graag in. Bel ons lekker snel op 0103074125 of mail naar koffie@missbusiness.nl.
Geen reactie’s

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.