Openingscampagne LOVEDECO - Miss Business Marketingbureau

DE OPENINGSCAMPAGNE VAN LOVEDECO

LoveDeco is het bedrijf van Marco Ruissen en Iris Nederend uit Rotterdam. Zij hebben een ware passie voor bijzondere ballondecoraties, maar dan wel met het milieu en de natuur in hun achterhoofd. Ze startten LoveDeco vanuit huis en moesten al na enkele maanden tot de conclusie dat dat niet meer ging werken; de balloninvasie was enorm en hun huis was nergens meer te vinden. Tijd voor een eerste retail locatie!

 

Maar, als je je eerste winkel in een nieuwe stad gaat vestigen, dan móet er veel gebeuren. De winkel moet worden ingericht, het aanbod verder uitgewerkt, de opening gepland en het nieuws zo ver mogelijk verspreid. Daarnaast wilde ze een grote focus houden op hun ‘Pin it & Bin it’-principe, dat uitlegt dat ballonnen dan wel van biologisch afbreekbaar latex zijn gemaakt, maar nog steeds niet in de natuur thuis horen. Logisch dat vraag bij ons binnen kwam ‘om de opening en lancering te begeleiden op een manier dat niemand er omheen kan’.

 

Of course we can! Dus ging Miss Business enthousiast aan de slag met een brainstorm voor deze openingscampagne. En oh boy, it turned out to be great! We bedachten een duidelijke huisstijl, ontwierpen uitnodigingen, maakten de mailing op, creëerden pakkende content en benutten onze netwerk om de plaatselijke pers te enthousiasmeren. Een week voor de opening gingen we de hele stad door met prachtige ballonnen om persoonlijk alle ondernemers uit te nodigen. De reacties waren hartverwarmend!

 

Het was dus geen verrassing dat de openingscampagne een groot succes was. Plaatselijke ondernemers waren opgetogen dat er zo’n leuk bedrijf bij kwam en inwoners waren verrast over de vele mogelijkheden die ballondecoratie met zich mee brengt. LoveDeco stond op elke nieuwspagina op social media, is twee keer geïnterviewd voor de radio en belandde met een mooi verhaal en foto in het Algemeen Dagblad. De Hoogstraat in Schiedam wordt sindsdien opgevrolijkt met klanten die met hun unieke ballondecoraties de deur uitstappen. Mission accomplished!

ZO ZAG DE CAMPAGNE ERUIT

PR EN MARKETING

Openingscampagne LOVEDECO - Miss Business Marketingbureau
Openingscampagne LOVEDECO - Miss Business Marketingbureau

DIT ZEIDEN DE EIGENAARS VAN LOVEDECO

'Het is soms lastig om als startende ondernemer de keuze te maken om bepaalde zaken uit te besteden, maar we hebben geen seconde spijt gehad dat Miss Business onze marketing en PR heeft opgepakt voor de opening van onze eerste Retail locatie. Met een echte Rotterdamse “geen woorden maar daden” mentaliteit hadden ze ons hart al gewonnen vanaf het eerste moment. Tara en haar team hebben in recordtijd een prachtige campagne voor ons weten neer te zetten met een top resultaat, waardoor onze opening vanaf dag 1 een succes was. Door het uitbesteden van onze marketing en PR hebben we ons veel beter kunnen focussen op de fysieke zaken die geregeld moesten worden. Iets wat nooit was gelukt zonder Miss Business.'