Gemeente Rotterdam

Door Corona liepen meer dan 4000 Rotterdamse MBO-studenten tegen de uitdaging aan om een fijne stageplaats te vinden. Gemeente Rotterdam, MKB Rotterdam en verschillende scholen schakelden Miss Business in om een campagne te draaien die werkgevers enthousiast maakte om toch stageplaatsen te creëren. De campagne kreeg de naam Stage010 en had een doorlooptijd van 10 weken. Daarom hebben we alles ingezet wat we konden om goed te knallen en snel bereik te genereren.

Deze middelen hebben we ingezet.

Branding

Social media marketing

Website

Social ads campagne

Video's

Google Display

Zo pakten we dit aan.

We zijn from scratch begonnen en ontwikkelden een pakkende naam, een vlot logo en een stukje branding. We vonden het belangrijk dat de tone of voice toegankelijk was en werkgevers snel zou aanspreken. De tweede stap was een onepage website die voorzag in relevante informatie en gebruikersvriendelijk was; werkgevers moesten snel de juiste weg kunnen bewandelen om hun stageplaats aan te melden. 

Door foto’s en video’s te maken met zowel stakeholders, als werkgever, als MBO-studenten, hadden we een prachtige basis voor aansprekende en persoonlijke content. Dit is zowel op de website, als op social media gebruikt en zorgde voor vlotte foto’s die meedraaiden in de advertentiecampagnes.

Het uiteindelijke resultaat van de campagne Stage010 was spectaculair te noemen. We bereikten tienduizenden personen met de sterke combinatie tussen zachte marketing, in de vorm van social media en video’s, en de harde marketing, in de vorm van advertenties op social media en het display netwerk van Google. 

Het doel was concreet en helder: zoveel mogelijk MBO-studenten aan een fijne en leerzame stageplaats helpen. Door een fijne, soepele samenwerking tussen alle betrokken partijen en marketingbureau Miss Business hebben we een prachtige, leuke campagne kunnen draaien, met geweldig resultaat.