Zijn wij misschien een stage-match?!

Jawel, het vinden van een fijne, geschikte stageplek lijkt verdacht veel op (online) daten. Deze vergelijking lijkt vergezocht, maar de werkelijkheid proofs the opposite. Online scroll en swipe je je toch maf op de verschillende kanalen waar jouw potentiële match zich zou kunnen bevinden. Maar door het vele aanbod zie je door de bomen het bos (te vaak) niet meer.

“Tip: Kies en gebruik een aantal kanalen, zeker niet allemaal. En zoek ook zelf interessante bedrijven in de regio op.”

Zo veel dezelfde vacatureteksten, en zo weinig inspirerende, tot de verbeelding sprekende bedrijven (zucht). Maar dan, als love at first sight, springt daar die ene vacature uit je beeldscherm, recht in je smoel. Niet alleen de vacature, maar ook het bedrijf zelf blijkt echt een schot in de roos. Missie, visie en bedrijfscultuur spreken enorm aan. Yes, dit is het teken dat nu jij als aantrekkelijkst uit de (brieven)bus moet komen.

“Tip: Zet alles op alles om tussen de lading reacties op te vallen. Denk aan de lay-out van je brief en cv, tune in op de tone of voice van het bedrijf en voeg een profi-foto toe”.

Dit is hoe ik mijn zoektocht naar een passende stageplek heb ervaren. Wellicht een tikkeltje overgeromantiseerd/gedramatiseerd, maar ik denk wel dat dit het juiste gevoel schetst hoe je weet wanneer je aan het juiste stageadres bent. Als dan ook nog tijdens het kennismakingsgesprek de juiste vibes over en weer te voelen zijn, weet je dat het goed zit. Dat gevoel had ik meteen toen ik bij Miss Business binnenstapte.

                                “Tip: Vaak zegt je gevoel al genoeg. Wees eerlijk, is die klik er of niet?”

En vergeet niet dat het ook altijd een kwestie is van timing. Het zoeken duurt net zolang totdat de tijd daar is voor jou om de match te vinden. De vergelijking met (online) daten is zo gek nog niet, nietwaar?

Ja, oké je moet natuurlijk wel een beetje geloven dat toeval niet bestaat. Anyway, ga ervoor en die kick-ass stageplek is yours!

Tags:
,
Geen reactie's

Geef een reactie