Eerste twee maanden stage, voorbij gevlogen!

Een goed begin is best veel werk. Dat kun je wel stellen. Binnenkomen in een gevestigd team, het je eigen maken van alle systemen, de bedrijfscultuur tot je laten komen en uiteraard alle nieuwe informatie verwerken. Het is nogal wat. De eerste twee maanden zijn echt voorbij gevlogen en ik heb nu al een shit load aan nieuwe dingen geleerd en nieuwe ervaringen opgedaan. Daarom in deze blog tips hoe je die eerste maand(en) van je stage doorkomt en wat belangrijk is.

“Tip: Leer niet alleen de bedrijfscultuur, de tone of voice van het bedrijf is ècht key.”

De eerste dag voelt als een overload aan informatie en indrukken. Maar no spang, ik troost mij met de gedachte dat een eerste dag zo hoort te zijn. Damn, al die namen en al die persoonlijkheden. Die eerste week/weken is/zijn gewoon flink wennen.

“Tip: De wen-fase duurt voor de een wat langer dan voor de ander. Maar probeer van het begin af aan jouw ruimte te pakken.”

Langzaamaan merk ik waar mijn sterke punten liggen. Maar vooral ook waar mijn minder sterke punten liggen. Oh joy, op de foto want je moet voorgesteld worden op Instagram. Juist, laat dat nu net mijn sort of fobie zijn. Maar goed, ik zie het maar als therapie om over mijn camera-angst te komen. Ik heb tenslotte het media-toestemmingsformulier getekend…There is no way back.

“Tip: Sta open voor nieuwe ervaringen, je bent er toch om te leren?”

Zo tof dat ik in deze eerste twee maanden stage bij Miss Business al zoveel heb geleerd en ervaren. Check hier mijn lijstje (lijstjes en vooral het afvinken daarvan zijn zeer à la Miss Business):

  • de bevestiging gekregen dat schrijven toch wel echt mijn “ding” is
  • ik dit mooi kan toepassen in blogs en posts voor diverse social media kanalen
  • dat killer content niet zomaar killer content is
  • het bouwen van websites mijn next level ding gaat zijn
  • de bekende spiegel voorgehouden heb gekregen (oftewel confrontatie met mijzelf), en bedankt😊
  • opbouwende feedback heb gekregen waar ik enorm veel aan heb om verder te kunnen groeien
  • elke dag veel heb moeten lachen om de funny Misses Business
  • veel voldoening heb kunnen halen uit mijn dagelijkse effort
  • dat Miss Business echt wel hèt kick-ass online marketingbureau is van Zuid-Holland.

 

Thank you Miss Business! Op naar de volgende maand. Ik heb er mega veel zin in, kom maar op met die nieuwe lading opdrachten en tips & tricks👊 Lijkt jou Miss Business ook een toffe stageplek? We hebben weer ruimte voor een nieuwe stagiaire! Stuur een mailtje met je cv en motivatie naar tara@missbusiness.nl.

Geen reactie's

Geef een reactie