Personeelscampagne Technolab - Miss Business Marketingbureau

DE PERSONEELSUITDAGING VAN TECHNOLAB

Technolab is een bedrijf dat gespecialiseerd is in microbiologisch lucht- en wateronderzoek. Ze genieten al meer dan 20 jaar een uitstekende reputatie, staan bekend als een fijn bedrijf met een familiesfeer en zijn als 1 van de weinige bedrijven in deze branche nog steeds zelfstandig. Daardoor trekken ze steeds meer nieuwe klanten en groeide de vraag naar nieuwe collega’s. Tijd om op zoek te gaan naar een  legionellapreventieadviseur en (junior) projectmanager.

 

Maar, en dat is geen geheim, de arbeidsmarkt is een uitdaging met veel beschikbare banen en te weinig mogelijke medewerkers. Dus werden wij ingeschakeld met de vraag: ‘Kunnen jullie een campagne bedenken die zorgt dat we gericht de juiste personen kunnen benaderen die passen bij de functies die we zoeken, voor minder budget dan een werving- en selectietraject kost?’

 

Of course we can! Dus ging Miss Business enthousiast aan de slag met een brainstorm voor deze personeelscampagne, in de wetenschap dat Technolab graag onderscheidend zichtbaar wil zijn. En oh boy, it turned out to be great! We bedachten een pakkende slogan, maakten er een campagnebeeld bij en keken goed naar de doelgroep. We draaiden een uiterst gerse personeelsvideo, maakten een landingspage met FAQ, schreven advertenties voor social media en gingen helemaal los. En met resultaat! Al binnen een dag kwamen de eerste sollicitaties binnen en die bleven binnenkomen in de weken erna.

 

Er kwamen 27 sollicitaties binnen 10 dagen, die door de gerichte advertenties op de uitgeplozen doelgroep, zo goed als allemaal interessant en passend waren. De eerste telefonische kennismakingsgesprekken waren verrassend en daarmee ontstond het luxeprobleem van teveel aanbod. Eind goed al goed; de vacatures zijn vervuld met geweldige kandidaten, er zitten enkele kandidaten in portefeuille en Technolab was vele malen goedkoper uit in vergelijking met een doorsnee wervings- en selectiefee. We are proud!

ZO ZAG DE CAMPAGNE ERUIT

HET CAMPAGNEBEELD

Personeelscampagne Technolab - Miss Business Marketingbureau

DE LANDINGSPAGE

Personeelscampagne Technolab - Miss Business Marketingbureau

SOCIAL ADVERTISING

Personeelscampagne Technolab - Miss Business Marketingbureau

DE PERSONEELSVIDEO

DIT ZEI DE DIRECTIE VAN TECHNOLAB

Wederom hebben de dames van Miss Business ons aangenaam verrast. Het idee voor een personeelscampagne was vernieuwend en de uitvoering creatief en professioneel. We waren erg benieuwd of dit echt goede kandidaten zou opleveren, maar dat heeft het zeker gedaan. Ze hebben zelfs in de drukke kerstperiode de eerste kennismakingsgesprekken met de kandidaten gedaan om zo de kwaliteit van de reacties te checken. We zijn erg blij dat we op deze manier hebben geïnvesteerd in nieuwe collega’s, zeker omdat we de video en landingspage ook in de toekomst nog kunnen gebruiken. Dank dames!