3 REDENEN WAAROM BEDRIJVEN TELEURGESTELD ZIJN IN HUN NIEUWE WEBSITE.
We willen je iets opbiechten. De helft van onze website-opdrachten is afkomstig van opdrachtgevers die net elders een nieuwe website hebben laten maken en daar allesbehalve tevreden over zijn. Ze zijn zelfs zó ontevreden dat ze verder gaan zoeken, over ons horen en contact opnemen om ons eerlijke advies te vragen. 9 van de 10 keer snappen we waarom ze ontevreden zijn en krijgen wij de eer om het te verbeteren. Heel fijn voor ons, maar voor de opdrachtgever is het zuur om 2 keer te betalen voor 1 website. Daarom deze week een heldere blog met de 3 bizar veelvoorkomende redenen waarom bedrijven niet blij zijn met hun nieuwe website en hoe je een miskoop kunt voorkomen.

Waar is die conversie?

Met stip op nummer 1: websites die gewoon helemaal geen conversie opleveren. Niks, nakkes, nada. Geen verkopen, geen leads, geen telefoontjes, niente. En dat is niet wat een website doen moet doen, een website moet altijd iets opleveren. Anders kun je hem beter meteen offline gooien; scheelt je de kosten van de hosting.

Bijna altijd komt dit door 2 mogelijke oorzaken: de website is door de bouwer niet logisch gebouwd; bezoekers moeten een psychologisch pad afleggen, waarin ze overtuigd raken van de toegevoegde waarde en daardoor contact opnemen. Als dat pad ontbreekt krijg je gewoon een niet prikkelende opsomming, waardoor bezoekers niks doen. De tweede reden is dat de opdrachtgever zèlf stuurt op smaak en eigen beleving en de potentiële bezoeker en zijn behoefte uit het oog verliest. ‘Ik vind het mooier als deze foto daar staat en die knop daar’. Leuk dat JIJ dat leuk vindt, maar hoeveel euro kom jij bij jezelf uitgeven?

Tip: verplaats jezelf in jouw ideale klant. Waar zit zijn of haar pijn? Welke oplossing heb jij? Welk pad moet die klant bewandelen op jouw website om overtuigd te raken van jouw product of dienst. Bespreek dit vooraf duidelijk met je webbouwer.

Passie en storytelling

Veel websites zijn saai en prikkelen nergens een onderbuik. Sta je dan als bevlogen ondernemer, met je passie, vakkennis en liefde voor je bedrijf èn met een website die formeel, statig en onpersoonlijk overkomt. Mensen willen voelen waarom jij hun probleem of behoefte gaat fixen en dat begint bij alles dat je online doet. Veel webbouwers weten wel hoe ze de technische kant moeten aanpakken, maar laten steken vallen in beleving. Inmiddels zijn bezoekers zo gewend om binnen a-split-second een emotie te voelen, dat ze ook direct afhaken als ze zich door saaie teksten heen moeten worstelen. Tip: Check bij je webbouwer hoe hij of zij kijkt naar beleving, storytelling en emotie die past bij jouw klant. Vraag of jij zelf de teksten moet aanleveren of dat zij de teksten herschrijven. Je kunt beter iets meer betalen voor profi teksten, dan iets besparen voor minder goede teksten.

Waar is die website?

Voordat je mensen kunt ‘wauwen’ met je website, moeten ze hem wel eerst kunnen vinden. En ook daar gaat het héél vaak mis. Dat iemand technisch een website in elkaar kan zetten, maakt hem geen SEO-expert. Zoekmachines evolueren bijna dagelijks en waar het vroeger draaide om zoveel mogelijk zoekwoorden in en achter je website gooien, wil een zoekmachine nu maar 1 ding weten: is dit ècht relevant? SEO begint dus bij een gedegen zoekwoordenonderzoek, een strategisch SEO-stappenplan en een professionele uitvoering in teksten, afbeeldingen en meer. En denk dan niet dat je er bent met een alt-omschrijving, er is ècht meer nodig. Tip: Check bij je webbouwer hoe hij of zij de SEO aanpakt en vraag nog een keer om uitleg als het je niet duidelijk is. Laat hem of haar vastleggen wat het SEO-plan gaat zijn. Benieuwd naar de SEO van jouw website? Doe de Miss Business SEO-check.

Er kan nog meer bij

We hebben bij Miss Business nog genoeg ruimte voor meer ontevreden ondernemers die we weer helemaal blij kunnen maken. Twijfel je dus of jouw nieuwe website goed functioneert, laat dan gewoon een gratis websitecheck doen. Wil je sowieso een nieuwe website? Je bent altijd welkom voor een bak Schiedamse koffie. Gewoon even bellen op 0103074125.
Geen reacties.

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.